Sunday, February 10, 2019

S(k)armaşık

Bilinc en karmasik, buyuleyici ve korkutucu alan. Dibi yok, sonu yok, sınırı yok gibi. Katmanlar içeri doğru aşağı ve aynı zamanda yukarı doğru genişliyor. Etik, güdü, görü, bilinç ve bilinçdışı aynı düzlemde muhakeme ediyor. Aynı duruma verdiğin birden fazla tepki var. Dışarıya sunduğun, bedeninin verdiği tepki, rüyalarındaki karşılığı, bilinçdışı kararların, etik ve güdü düzeyinde - veya kollektif bilinç ya da gen aktarımı ile var ya da yok ediyor; ya da her ikiside. Aynı anda başka kararlar alıp farklı düzlemlerde bu kararların her birinin sonuçlarını yaşamaya devam ediyoruz. Kendi paralel evrenlerimizin her birinde her seçeneği yaşamaya devam ediyoruz aynı evre- nin içinde.
Devir sağlanıyor, herşey devinimini ve devirini tamamlıyor. Her tamamlanan yeni bir tane yaratmak için bitiyor. Herşey yaşamak için önce ölüyor. Devinim biz devam edebilelim diye var. Saat gibi. Her küçük devre bir başkasını döndürüyor; her dönüş başka bir neden ve sonuç ilişkisi kuruyor.
Her neden aynı zamanda sonuç yaratıyor. Her sonuç nedeni ile beraberinde geliyor. Neden olan aynı zamanda başka bir devinimin sonucu ve aynı zamanda nedeni oluyor. Tıpkı saat gibi.
Beden dinliyor- bilinç dinliyor.
Nefes ve su bedenimizi temizliyor.

22 ekim 2017/ İstanbul

No comments:

Post a Comment